0:00 / 0:00

Balance HR

Copy en content voor een hr-dienstverlener


Balance HR is een collectief van HR-freelancers en ondernemers met een heldere missie: Better work for all. Toen Balance HR een rebranding voorbereidde, kwam Becoming in beeld. Van communicatiestrategie tot contentconcepten en webcopy, Becoming zat mee in de cockpit. Resultaat? Een fris, professioneel ogend en inspirerend webplatform vol straffe content.

De briefing

Opdrachtgever Edward: “Ik wilde een communicatiepartner die met me meedacht. Die me durfde uit te dagen. Die mijn voorstellen en ideeën kritisch en constructief zou benaderen. Balance HR broedde namelijk op een nieuwe website. Via onze webbouwer kwam ik bij Becoming terecht. En dat bleek een stevige doorbraak te zijn."
 • kritische en open blik

  “Tijdens het eerste contact met Becoming was er meteen een klik. Het viel me op dat Sam meedacht over de strategie en kritische vragen stelde. Dat was een hele geruststelling. Zijn voorstel ging ook veel breder dan enkel teksten schrijven voor de website: via een communicatieplan met duidelijke doelstellingen zouden er verschillende soorten content uitgewerkt worden.”
 • communicatieplan met duidelijke doelen

  Balance HR, dat staat gelijk met evidence-based human resources. Oftewel: personeelsbeleid met een bewezen aanpak. De indrukwekkende kennis van Edward en collega’s wilden we delen in inspirerende content. Becoming maakte eerst een communicatieplan. De focus? Blogrubrieken die systematisch alle kennisdomeinen van Balance HR belichten, compleet met concrete topics en haalbare KPI’s.
 • kwaliteitscheck door native speakers

  Becoming vertaalde de filosofie van Balance HR feilloos naar Engelstalige copy voor de website. Een team van copywriters uit het Verenigd Koninkrijk was verantwoordelijk voor de native check. Just to dot the i’s and cross the t’s.
 • iedereen zet zijn expertise in

  Volgende stap: de uitwerking van een splinternieuwe blog. Balance HR-medewerker Iulia schreef de aanzet van de artikels. Becoming en Edward gaven feedback – elk vanuit hun eigen expertise. Leesbaarheid enerzijds, hr anderzijds. Klaar? Dan stuurden we de blogartikels naar onze collega’s in het Verenigd Koninkrijk. Een goede flow die voor iedereen werkt.
 • kruisbestuiving verhoogt de kwaliteit

  “Ik zie veel meerwaarde in de overlegmomenten. Dankzij die kruisbestuiving ontstaat er weer iets nieuws. Fabian, mijn contactpersoon, is geduldig, professioneel, bijzonder nauwkeurig en kwalitatief zeer sterk.”"Becoming heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van onze website en de blogs. We zouden nooit dat niveau bereikt hebben zonder hen. Bedankt daarvoor."
Edward Vanhoutte, zaakvoerder van Balance HR
 • 10

  overlegmomenten per maand
 • 12

  hr-thema's die we vertalen naar boeiende blogcontent
 • 110

  blogartikels in de pipeline

RELEVANTE CASES

Doet deze case je dromen van een contentpartner die sterk is in denken, plannen én uitvoeren? Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen je graag aan straffe content.