0:00 / 0:00

Belfius

Artikels voor Belfius Smart Belgium Awards


Sinds enkele jaren roept Belfius organisaties op om hun slimme projecten bekend te maken voor het grote publiek via het platform Smart Belgium. Intussen is Smart Belgium uitgegroeid tot een krachtig ecosysteem waarin bedrijven, vzw’s en overheden elkaar inspireren. Het doel? Oplossingen aanreiken voor maatschappelijke uitdagingen en zo een duurzame en intelligente toekomst creëren.

De briefing

Organisaties die deelnemen aan de Smart Belgium Awards dienen hun dossier in aan de hand van een vragenlijst. Op basis daarvan worden de 50 genomineerden bekendgemaakt in 5 categorieën.

Becoming kreeg de opdracht om hun verhaal te doen spreken en verzorgde voor elke genomineerde een webartikel.

 • simpel! of toch niet?

  Onze initiële opdracht was duidelijk: schrijf 10 artikels. Maar onze artikels vielen duidelijk in de smaak. Dus kregen we al snel meer werk dan verwacht.
 • (her)schrijven geblazen

  Omdat we de schrijfafspraken haarfijn volgden en ook inhoudelijk de juiste snaar raakten, kregen we de opdracht om de eindredactie van (bijna) alle andere artikels op ons te nemen. We interviewden daarvoor enkele spilfiguren uit de organisaties.
 • En de award gaat naar...

  We waren zo nauw betrokken dat we ook de kans kregen om het moment suprême van de campagne uit te werken: de verslaggeving op de awarduitreiking én de redactie van de persberichten.
 • succes!

  Doorheen het proces werkten we nauw samen met de projectmanager. Met haar hadden we dagelijks contact. Hoewel de hoeveelheid werk onverwacht en exponentieel steeg, slaagden we erin om alle verwachtingen op het vlak van timing, kwaliteit en communicatie in te lossen.Uiteindelijk schreven en herschreven we een dertigtal artikels, maakten we persberichten op en verzorgden we de verslaggeving op het Smart Belgium Event. Een mooie pluim op de hoed van Becoming!
 • 113.000

  tekens op papier
 • 35

  artikels geschreven én herschreven
 • 750

  minuten geïnterviewd

RELEVANTE CASES

Doet deze case je dromen van een contentpartner die sterk is in denken, plannen én uitvoeren? Neem vandaag nog contact met ons op. We helpen je graag aan straffe content.