Video is overal. Open Facebook en het ene na het andere filmpje wordt op je afgevuurd. Maar moeten video’s enkel over de wondere wereld van avocado’s, epic fails, DIY hacks en katten gaan? Think again! Videocontent is de perfecte manier om je doelgroep te overtuigen.

En daarover bestaat heel wat cijfermateriaal:

  • Momenteel maakt videocontent zo’n 74% van al het internetverkeer uit.
  • 78% van de internetgebruikers kijkt minstens één keer per week naar online videocontent. 55% doet dat zelfs minstens één keer per dag.
  • 33% van de tabletgebruikers bekijkt– élke dag! –ongeveer één uur aan video.
  • Wanneer een gebruiker een video-advertentie positief onthaalt, verhoogt dat de kans op aankoop met 97% en de connectie met een merk met zo’n 139%.

StockSnap_FZAOLZ9VRN

Video, het all-in-one medium

Het is niet zo verrassend dat videocontent zo populair is. In een tijd waarin mensen aan hun smartphone gelijmd lijken te zijn en iedereen cameraman is, heeft de visuele wereld een enorme impact op ons leven. Daarnaast is het zo dat lezen langer duurt dan kijken en dat mensen van snelle dingen in het leven houden. Lees: mensen hebben nog minder aandacht dan een gemiddelde goudvis. Het kan daarom niet verbazen dat ze graag naar bewegende beelden kijken die in korte tijd veel informatie geven.

Videocontent combineert visuals, audio en tekst om emotionele snaren te raken en een inspirerend verhaal te vertellen. Voeg daaraan een overtuigende call-to-action toe, en je hebt een uitstekende formule om je onderneming te boosten.

Win vertrouwen

Mensen bereiken is één ding. Hun vertrouwen winnen, da’s iets helemaal anders. Een sterke band tussen merk en consument leidt onverbiddelijk tot vertrouwen. Tussen mensen is de aanwezigheid van lichaamstaal een belangrijk element om betrouwbaar over te komen. En laat dat nu net de sterkte van video zijn! Bewegende beelden zorgen niet enkel voor een menselijke connectie, maar ook voor een sterkere overtuigingskracht van de kwaliteit van je aanbod. Resultaat? De betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van je onderneming schieten de hoogte in. Net zoals je verkoopcijfers!

Is geschreven tekst dood?

“Stop de persen! De tijd van videocontent is aangebroken!”

Dat is wat enkele contentprofessionals vandaag durven te claimen. Ze hebben maar deels gelijk. De magie zit ‘m in de mix. De combinatie van straffe video’s en inspirerende teksten zorgt nog altijd voor het beste resultaat.

Overtuigende video's en teksten? Daar kunnen we wat van. Laat ons weten wat we voor jou kunnen doen!